Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wethouder Marleen Sanderse (CDA) keert na verkiezingen niet terug

Politiek

GOOISE MEREN - Wethouder Marleen Sanderse (CDA) keert na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als raadslid of wethouder. Dat heeft ze haar partij laten weten. 

De keuze van Sanderse om af te zien van kandidaatstelling heeft te maken met haar gezondheid. Afgelopen voorjaar heeft Sanderse een forse operatie ondergaan, waarvan ze nog steeds herstelt. Ze maakt haar werk als wethouder de komende maanden wel gewoon af. "Ik wil mijn periode als wethouder goed afmaken. De verkiezingen en campagne voeren daar bovenop is nu te veel en wil ik niet doen in het belang van mijn gezondheid en mijn gezin", zo laat Sanderse weten. 

CDA: gezondheid Sanderse staat op één
Het CDA laat weten de begrip te hebben voor de keuze van Sanderse. "Marleen haar gezondheid en gezin staan natuurlijk op één", aldus bestuursvoorzitter Daan Versteeg.

Het CDA stelt de inzet en kwaliteiten van Sanderse wel te gaan missen. Versteeg: "We hebben veel aan Marleen te danken. Ze won twee verkiezingen op rij en bezorgde het CDA weer bestuursverantwoordelijkheid als wethouder. Eerst in Naarden en daarna in Gooise Meren. Naast teleurstelling is er dan ook grote dankbaarheid voor alles wat ze voor Naarden, Muiden, Muiderberg en Bussum heeft gedaan en de komende maanden ongetwijfeld nog zal doen. 

Uit de krant