Afbeelding

Verbeterde economische visie klaar

Politiek

GOOISE MEREN - De verbeterde economische visie van de gemeente Gooise Meren is klaar. Het stuk wordt volgende maand besproken door de gemeenteraad. 

De economische visie geeft alle plannen weer van de gemeente omtrent de lokale economie, van het werken aan werkgelegenheid tot aan het op peil houden van de detailhandel en meer. 

Stuk werd eerder teruggestuurd
Het stuk werd afgelopen voorjaar al eens voorgelegd aan de gemeenteraad, maar de raad stuurde de wethouder toen met een pak huiswerk weer terug. Het oordeel was pittig: de visie heeft te weinig diepgang en het blijft onduidelijk welke stappen de gemeente gaat nemen om de economie van Gooise Meren vlot te trekken. Wethouder Miriam van Meerten moest met concretere plannen komen en meer keuzes om het economisch klimaat te verbeteren. 

De afgelopen maanden heeft het gemeentebestuur dus gewerkt aan een verbeterde versie. Om het stuk onder handen de nemen heeft gemeente meer expertise ingehuurd en voor de puntjes op de i heeft een bureau het stuk nog eens onder handen genomen, zo laat de gemeente weten. 

Uit de krant