Afbeelding
Foto: Het Vergeten Kind

Voorstellen om 'prettax' van tafel te vegen

Politiek

GOOISE MEREN - Gaat de 'prettax' waardoor Speelpark Oud-Valkeveen de deuren heeft gesloten toch nog van tafel? De gemeenteraad bespreekt komende maand twee voorstellen om deze 'vermakelijkhedenretributie' te schrappen of aan ondernemers te compenseren. 

De doorgevoerde belastingmaatregel voor attracties houdt de gemoederen de laatste maanden al flink bezig, vooral doordat Speelpark Oud-Valkeveen fel protest voert en afgelopen week bekend maakte het park te sluiten. Het punt verdeelt ook de gemeenteraad: hoewel de maatregel afgelopen december doorgevoerd werd, willen enkele raadspartijen er nu alweer vanaf. D66 stelt voor de 'prettax' helemaal weer te schrappen, het CDA doet een voorstel om andere afspraken te maken met Speelpark Oud-Valkeveen en het Muiderslot. Er wordt een voorstel gedaan om de 'prettax' te schrappen en de twee attracties op een andere manier maatschappelijk te laten bijdragen aan de gemeente. 

De twee voorstellen afgelopen weekend behandeld worden, maar werden aangehouden tot halverwege volgende maand. De reden: verantwoordelijk wethouder Jan Franx moest afgelopen week verstek laten gaan. De raad hecht er waarde aan de voorstellen ook aan de wethouder zelf voor te leggen. 

Uit de krant