Afbeelding
Foto: Bob Awick

Erop of eronder voor 'prettax' en Speelpark Oud Valkeveen

Politiek

GOOISE MEREN - Het worden een paar spannende dagen voor de vermakelijkhedenretributie en dan vooral voor Speelpark Oud-Valkeveen, dat zo fel protesteert tegen deze 'prettax'. De gemeenteraad praat woensdag over het al dan niet afschaffen van de retributie.

De vermakelijkhedenretributie is een maatregel waarmee attracties met veel bezoekers een bedrag per bezoeker moeten betalen. Het gaat om zestig cent voor elke bezoeker vanaf 60.000 bezoekers. De maatregel wordt doorgevoerd om kosten te dekken die de gemeente maakt voor de attracties, zoals het onderhoud van wegen. 

Maatregel houdt gemoederen flink bezig
De doorgevoerde maatregel voor attracties houdt de gemoederen de laatste maanden al flink bezig, vooral doordat Speelpark Oud-Valkeveen fel protest voert en afgelopen maand bekend maakte het park te sluiten.

Gemeenteraad verdeeld
Het punt verdeelt ook de gemeenteraad: hoewel de maatregel afgelopen december doorgevoerd werd, willen enkele raadspartijen er nu alweer vanaf. D66 stelt voor de 'prettax' helemaal weer te schrappen, het CDA doet een voorstel om andere afspraken te maken met Speelpark Oud-Valkeveen en het Muiderslot. Er wordt een voorstel gedaan om de 'prettax' te schrappen en de twee attracties op een andere manier maatschappelijk te laten bijdragen aan de gemeente. 

De raad stemt woensdag over de twee voorstellen. Het wordt kantje boord. 

Uit de krant