Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Aan de slag met straten en openbaar groen

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Er moet de komende jaren heel wat gebeuren met de straten en het openbaar groen van de gemeente. De gemeenteraad heeft afgelopen week de 'visie buitenruimte' aangenomen. 

De gemeente gaat aan de slag om alle straten en het openbaar van de gemeente 'hoogwaardig' te maken en te onderhouden. De gemeente heeft daarvoor nu één plan voor de hele gemeente Gooise Meren. Dat was er nog niet. 

Er moet veel gebeuren omdat het gebruik van de buitenruimte verandert. "We zijn er veel vaker te vinden en nemen er meer verantwoordelijkheid voor. We spreken met vrienden af op het terras, organiseren een straatfeest, benutten locaties voor maatschappelijke initiatieven, gaan hardlopen in het park, fietsen naar ons werk, willen bewegen, spelen en tot rust komen in het groen, op het water, aan het strand. De inrichting van onze buitenruimte en het beheer ervan sluiten nog niet naadloos aan bij dit diverse en intensievere gebruik en de gebruikerswensen", zo stelt het gemeentebestuur. Daarnaast is 'toegankelijkheid' een belangrijk punt.

De 'visie buitenruimte' geeft de gemeente handvatten om met projecten aan de slag te gaan. 

Uit de krant