Afbeelding
Foto: Bob Awick

Keert wethouder Van Meerten toch terug als raadslid?

Politiek

GOOISE MEREN - Ze was van plan om de lokale politiek de komende jaren achter zich te laten, maar het zou zomaar kunnen dat wethouder Miriam van Meerten (VVD) toch terugkeert als raadslid. Ze werd woensdag, tot verrassing van alles en iedereen, met voorkeursstemmen gekozen. 

Dat Van Meerten toch een zetel toegewezen kreeg mag opvallend worden genoemd. Ze stond als lijstduwer helemaal onderaan de kieslijst van de VVD, maar met 296 stemmen heeft ze toch recht op een zetel. Ze reageert verrast. "Het heeft me echt overvallen. Ik ben heel blij en erkentelijk en het voelt ook als een waardering voor mijn werk de afgelopen jaren", stelt Van Meerten vlak nadat het nieuws bekend werd. 

Of Van Meerten echt de raad in gaat weet ze nog niet, maar ze houdt een deur op een kier. "Ik moet me daar echt nog op beraden, het nieuws is nog vers. Ik was van plan helemaal te stoppen en ik had er ook niet op gerekend dat ik met voorkeursstemmen in de raad zou kunnen komen. Aan de andere kant: het is niet één stem. Het zijn echt veel mensen die toch op mij gekozen hebben. Dan moet je er echt wel over nadenken."

Uit de krant