Het gemeentebestuur bij hun aantreden, nog zonder wethouder Jan Franx.
Het gemeentebestuur bij hun aantreden, nog zonder wethouder Jan Franx. Foto: Bastiaan Miché

Vertrekkend gemeentebestuur: klaar voor de volgende stap

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren staat klaar voor de volgende stap. Dat zegt het vertrekkende gemeentebestuur met wethouders Miriam van Meerten, Jan Franx, Hendrik Boland, Marleen Sanderse en Gerben Struik. Ze hebben een tevreden gevoel over gehouden aan de afgelopen twee jaar. 

De afgelopen twee jaar werkte het gemeentebestuur aan de opbouw van de gemeente Gooise Meren. "Een nieuwe gemeente moet zichzelf een beetje opnieuw uitvinden: welke richting willen we op, ook op de lange termijn? We hebben een aantal visies voor de nieuwe gemeente opgesteld. Die zijn vastgesteld door de gemeenteraad, met als resultaat dat de gewenste ontwikkelrichtingen voor de toekomst helder zijn", zo stellen de wethouders. 

Het gemeentebestuur kijkt met trots terug op de afgelopen twee jaar. Normaal gesproken heeft een college een termijn van vier jaar om zijn plannen tot uitvoering te brengen. Nu zijn in de helft van die tijd bergen werk verzet, veel nieuw beleid
gemaakt en is vooral ook veel ruimte gegeven aan inwoners om samen met ons Gooise Meren vorm te geven. Wij zijn trots op wat er door inwoners, bedrijfsleven, vrijwilligers en gemeente is bereikt en op poten is gezet. Gooise Meren staat er na twee jaar goed voor, is financieel gezond en is klaar voor de volgende stap."

Het zou trouwens nog kunnen dat Jan Franx, Hendrik Boland en/of Gerben Struik nog terugkeren als wethouder. De coalitie moet nog worden gevormd. Daarna wordt er gekeken naar de invulling van de wethoudersposten. Miriam van Meerten en Marleen Sanderse keren hoe dan ook niet terug: ze hebben aangegeven het rustiger aan te gaan doen. 

Uit de krant