Afbeelding
Foto: Bob Awick
Formatie

Hart voor BNM: Klaar om verantwoordelijkheid te nemen

Politiek

GOOISE MEREN - Hart voor BNM staat klaar om haar politieke verantwoordelijkheid te nemen. Dat zegt fractievoorzitter Marieke Munneke Smeets.

Haar partij wordt naast VVD, D66 en GroenLinks als één van de vooraanstaande coalitiepartners. Munneke Smeets geeft aan de combinatie wel verwacht te hebben, maar noemt de meerderheid van de vier partijen wel wat mager. "We staan zelf voor een zo raadsbreed mogelijke coalitie. Wat ons betreft zouden we de PvdA er graag nog bij hebben, want dan hebben we een bredere meerderheid. Dat is in alle opzichten beter."

Op hoofdpunten wel eens
Munneke Smeets verwacht er snel uit te kunnen komen met VVD, D66, GroenLinks en eventueel dus de PvdA. "De meeste hoofdpunten delen we met elkaar en worden ook wel onderstreept. Maar gaan vanzelfsprekend nu pas echt van start met het onderhandelen en alle gesprekken", zo zegt ze. 

Zelf grootste wethouderskandidaat
Als er witte rook komt en VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks de komende vier jaar gaan regeren over de gemeente Gooise Meren dan staat Munneke Smeets zelf klaar om wethouder te worden. "Dat zou echt de kroon op het werk worden. Het een en ander hangt natuurlijk af van de verdeling van portefeuilles, maar het zou gek zijn als ik niet de grootste kandidaat ben. Ik ken alle dossiers en ben er klaar voor."

Uit de krant