Afbeelding
Foto: Tumisu via Pixabay

Voedselbank vergroot per direct voorwaarden voor voedselpakket

Mensen

NAARDEN/BUSSUM/HILVERSUMSE MEENT - De 172 voedselbanken in Nederland hebben in een extra vergadering besloten de voorwaarden voor een voedselpakket per direct te vergroten. 

Doordat steeds meer mensen nu geraakt worden door de inflatie en de sterk stijgende energieprijzen, is er voor meer mensen hulp nodig. Paul Konings, voorzitter van de Voedselbank Naarden-Bussum-Hilversumse Meent reageert: “Meer mensen ondersteunen betekend meer voedsel verwerven. Niemand hoeft honger te lijden. Iedereen kan helpen en is welkom bij de voedselbank.”

Toename aanvragen
De voedselbanken zien landelijk een toename van het aantal aanvragen voor een voedselpakket. Mensen die help krijgen bij de voedselbank krijgen in principe gelijk een voedselpakket toegewezen voor een maand. Die periode is nodig om dan een hulpverlener te vinden en om alle gegevens op een rijtje te zetten. 

Nieuwe norm
De nieuwe norm per huishouden is een bedrag van 190 euro en per persoon van dat huishouden 110 euro. Dus voor een eenpersoonshuishouden 300 euro, een tweepersoonshuishouden 410 euro en een driepersoonshuishouden 520 euro, enzovoorts.

Het lukt de voedselbank nog om voldoende eten voor de pakketten te krijgen door de inzet van vrijwilligers. Met de vele donaties van onder andere stichtingen, bedrijven en particulieren kunnen ze zo nodig extra producten bijkopen. Toch doet Voedselbank Naarden-Bussum-Hilversumse Meent de oproep: ‘Nu meer mensen beroep op de voedselbank doen hebben we meer voedsel nodig om te voorkomen dat mensen onvoldoende voedsel van ons ontvangen. U kunt helpen door ons te steunen.
Producten kunnen elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur worden afgegeven op de Hooftlaan 71 in Bussum. Een donatie helpt om voedsel wat ontbreekt aan te kopen. Geld kan overgemaakt worden op bankrekeningnummer NL70 ABNA 0432736670 t.n.v. Stichting Voedselbank in Bussum onder vermelding van ‘gift’.’

Meer informatie
Op de website voedselbanknaardenbussum.nl staat meer informatie over hoe en waar een voedselpakket aangevraagd kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk direct contact op te nemen met de afdeling Klantenadministratie via aanmelding@voedselbanknaardenbussum.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant