Chill Aut bereidt een spel- en muziekavond voor.
Chill Aut bereidt een spel- en muziekavond voor. Foto: PR

Rotary Bussum steunt drie lokale initiatieven

Mensen

BUSSUM - De Rotary Bussum heeft drie lokale initiatieven uitgekozen die in totaal voor 3.500 euro worden gesteund. De oproep van de Rotaryclub om in contact te komen met lokale initiatieven heeft tot veel aanmeldingen geleid. 

De initiatieven moeten gericht zijn op de lokale gemeenschap en mogen geen commercieel doel nastreven. Bij de beoordeling is ook gekeken of de aanvragen afgebakend zijn en of de steun van Rotary Bussum echt het verschil uitmaakt. Na een presentatie steunt Rotaryclub Bussum de volgende organisaties: Chill Aut, Show- en Marchingband ViJoS en de Reddingsbrigade Naarden.

Chill Aut gaat met de bijdrage van 1.500 euro spel- en muziekavonden organiseren voor jongeren (vanaf 16 jaar) met een beperking (autisme/verstandelijk/lichamelijk). Show- en Marchingband ViJoS kan voor 1.000 euro nieuwe feestelijke outfits aanschaffen. Tenslotte gaat de Reddingsbrigade Naarden met de donatie van 1.000 euro nieuw materiaal kopen om mee te oefenen in het zwembad, zoals een reddingspop en ander oefenmateriaal. Daarnaast kunnen kinderen die meegaan op het kampweekend van de reddingsbrigade een beroep doen op een bijdrage indien dat nodig is.

Margreet van Steijn, voorzitter van Rotary Bussum: “Voor de vierde keer hebben we lokale goede doelen gevraagd initiatieven aan te dragen voor donatie. Het aantal aanvragen stijgt ieder jaar en dat maakt het voor onze club zelfs lastig om te moeten kiezen. Er zijn namelijk bijzonder veel kleinschalige initiatieven in onze gemeente die niet een beroep kunnen doen op de grote fondsen. Juist daar kunnen we het verschil maken door met bijdragen variërend van 1.000 tot 1.500 euro te steunen. Na een voorselectie door een jury van leden, hebben we drie aanvragers uitgenodigd op onze clubavond waar zij onze leden hebben meegenomen in ‘hun wereld’. Het meest indrukwekkende aan al die initiatieven is toch de enthousiaste inzet van vrijwilligers die ervoor zorgt dat het leven van veel mensen in onze lokale omgeving een stuk prettiger wordt. Dat is prijzenswaardig en verdient onze steun. Volgend jaar gaan we dit zeker weer doen!”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant