Afbeelding
Foto: Trudi van Dorsen

Prima wandelweertje; nu al 5 mille voor Wandelen voor Water

Mensen

MUIDERBERG - Op de Dijkweg en de Noordpolderweg werd vandaag heel wat afgewandeld. Maar liefst 260 kinderen en hun begeleiders liepen - in het kader van Wandelen voor Water - op en neer naar Muiden of Muiderberg.

Doel van de actie was een eigen waterpomp voor een school in Fass Boye (Senegal) alwaar de oude - niet zo diepe pompen - vervuild zijn. Er wordt nu water aangevoerd via paard en wagen uit een gebied zo’n vijftien kilometer verderop.

(Tekst loopt verder onder de foto’s)


 Foto: Trudi van Dorsen


 Foto: Trudi van Dorsen

De school is tevens internaat en uitsluitend voor doven/slechthorenden. De Nederlandse Wiljo Oosterom heeft in Senegal en in Mauretanië totaal twintig scholen voor doven gesticht. Doofheid komt veel voor als gevolg van bijwerking van de Malaria-medicatie. Dove kinderen en vaak ook hun ouders worden in hun maatschappij vaak buitengesloten. Door kinderen en ouders gebarentaal aan te leren kunnen ze ook naar school en een vak leren en zo hun zelfstandigheid creëren.

“Ondanks de sombere voorspellingen van de laatste dagen viel het weer heel erg mee. Halverwege de terugweg een klein buitje. We hebben nog geen tijd gehad om het geld te tellen, maar via de QR-code van Wandelen voor Water is 5.000 euro binnengekomen. Daar kunnen ze in Senegal mee vooruit”, meldt Luuk Donders namens de organisatie.

Voor meer informatie zie de homepage van www.vomm.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant