Afbeelding
Foto: Repair Café

Loop zaterdag binnen bij Repair Café Bussum

Natuur en Milieu

BUSSUM - Printers, broodroosters, stofzuigers, koffiemachines. Het merendeel van de aangeboden reparaties in het Repair Café Bussum zijn van huishoudelijke aard. De reparatiebijeenkomsten in het Denksportcentrum aan de Nieuwe Englaan 6 blijven onverminderd populair getuige de bezoekersaantallen van de afgelopen maanden. Ook zaterdag 10 juni is het Repair Café Bussum weer open.

De reparateurs van het Repair Café onderzoeken, adviseren en repareren kleine defecten aan huishoudelijke apparaten, maar helpen ook bij kapotte kledingstukken of speciale projecten. Zo werd er in mei een lap stof vakkundig omgetoverd tot een zonnescherm op maat met verstevigde hoeken en bevestigingsringen. Een fietsendrager, waarvan het snoer werd vervangen met speciale tangetjes, werkte weer naar behoren. Bezoeker en reparateur werkten in beide gevallen secuur samen om de klus te klaren.

Het is overigens niet nodig om de reparatie van tevoren aan te melden. Meestal is de kennis en het juiste gereedschap aanwezig. Alleen onderdelen moeten soms besteld worden. Adviezen en reparaties zijn gratis, uitgezonderd materiaalbijdrage. Een fooi op vrijwillige basis wordt zeer op prijs gesteld.

De openstelling van deze maand: zaterdag 10 juni van 10.00 tot 13.00 uur (inname tot 12.00 uur). Tegelijkertijd met het Repair Café verzorgen de Energiecoaches van Wattnu het Energiespreekuur op de locatie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant