Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Na inspirerende speech door burgervader ‘ploggen’ Tempo AV-leden

Natuur en Milieu

BUSSUM - Leden van Tempo AV hebben afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens de landelijke World Clean Up Day. 

“Op deze dag wordt de natuur weer een beetje schoner gemaakt door afval eruit te halen”, vertelt een woordvoerder van de atletiekvereniging uit Bussum. “Op veel plaatsen in Nederland en in de rest van Europa is afval uit de natuur gehaald, zodat we weer kunnen genieten van de mooie, schone natuur.”

Een natuur waar de leden van Tempo AV iedere week weer van genieten tijdens het hardlopen of wandelen. “Dus is het logisch dat we als Tempo iets terug doen voor deze natuur. Daarom heeft Tempo AV afgelopen zaterdag ‘geplogd’: afval oprapen tijdens het hardlopen of wandelen. Dat wij dit als Tempo in Bussum en omgeving doen, wordt ook zeer gewaardeerd door burgemeester Ter Heegde. Met een inspirerende toespraak en een foto met alle lopers en wandelaars, wenste hij Tempo AV veel succes bij het ‘ploggen’.”

Helaas blijkt afval rapen ieder jaar toch nog nodig om dit te doen. “Wederom zijn vele volle vuilniszakken afval uit de natuur gehaald. Opvallend was dat er nagenoeg geen plastic flesjes en ook veel minder blikjes opgeraapt zijn. Waarschijnlijk heeft het ingevoerde statiegeld hier een positief effect op”, besluit de Tempo AV-woordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant