Afbeelding

Welke fietsendrager is geschikt voor op vakantie?

Advertorial

Op vakantie gaan kan overal. En soms is het dan fijn als je je fietsen mee kunt nemen. Je bent sneller bij de supermarkt en het scheelt je weer dat je ze moet huren voor een dag – iets dat veel duurder zal zijn als je dit iedere keer moet doen op je vakanties. Daarom schaf je een fietsendrager aan. Fietsendragers zijn er in allerlei varianten. Tegenwoordig is een fietsendrager voor 3 fietsen of meer ook normaal. Deze heb je eenvoudig gevonden door op de website van Heuts te zoeken op de term ‘fietsendrager 3 fietsen’. Met nieuwere modellen kun je ook je elektrische fietsen meenemen. Veel fietsendragers vereisen een trekhaak, maar als je auto geen trekhaak heeft, kun je alsnog een geschikt exemplaar kopen.

Aantal fietsen

De juiste fietsendrager uitkiezen begint bij het aantal fietsen. Als je altijd met je partner op vakantie gaat, dan hoeft de fietsendrager maar 2 fietsen mee te kunnen nemen. Ga je met de kinderen, dan wil je misschien liever een exemplaar voor 3 of meer fietsen. Daarbij kun je je afvragen of je altijd 3 of 4 fietsen nodig hebt. Misschien kun je 2 fietsen meenemen en daar met zijn vieren gebruik van maken. Ook met het oog op de toekomst, wanneer de kinderen niet meer mee gaan op vakantie, kun je overwegen toch een exemplaar voor 2 fietsen te nemen.

Elektrische fietsen of niet

Daarnaast is het belangrijk wat voor fietsen je meeneemt. Fietsendragers werden voorheen natuurlijk enkel ontworpen voor ‘normale’ fietsen. Tegenwoordig zie je steeds vaker elektrische fietsen en daar worden fietsendragers ook op aangepast. Voor het meenemen van elektrische fietsen heb je dus een ander model nodig. Als je naar het buitenland gaat en je hebt elektrische fietsen, zijn die waarschijnlijk praktischer om mee te nemen. Met name omdat je vaker te maken krijgt met heuvels en bergen die moeilijk op je gewone fiets te beklimmen zijn.

Met of zonder trekhaak

De trekhaak van je auto is cruciaal voor de keuze van je fietsendrager. Veel modellen vereisen namelijk een trekhaak waarop de fietsendrager bevestigd wordt. Heeft je auto of de auto waarmee je op vakantie gaat geen trekhaak? Dan ben je beperkter in je opties, maar het is niet onmogelijk. Er zijn ook modellen die op de achterklep bevestigd worden of je kiest voor een fietsendrager op het dak. Veel fietsendragers beperken de mogelijkheid je achterbak nog te openen. Wel zijn er een aantal waarbij je de fietsen weg kunt draaien zodat je toch bij de achterbak kunt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant