Afbeelding
Foto: Hypotheek4Starters

Stappenplan eerste woning kopen

Advertorial

Een woning is geen wegwerpartikel. Het is als het goed is de grootste aankoop die je in je leven doet. Vraag je een verkeerde hypotheek aan, dan kun je hier wel 30 jaar last van hebben. Geen zorgen. Met een hypotheekadviseur aan je zijde weet je zeker dat een hypotheek afsluit dat past bij je financiële situatie. Zélfs in deze gekke huizenmarkt.

Ondanks dat de huizenprijzen minder hard stijgen, is het voor starters soms nog best lastig om dat ene huis perfecte huis te vinden. Maar, niets is onmogelijk. Wel als je een Amsterdams grachtenpand in de Gouden Bocht op het oog hebt met inpandig zwembad voor vier ton natuurlijk Je moet wel realistisch blijven. En juist dáár is een hypotheekadviseur voor.

In 7 stappen naar jouw droomhuis

Met onderstand stappenplan weet jij wat je bij Hypotheek4Starters kunt verwachten bij de aankoop van je eerste huis.

1        Kennis maken en documenten verzamelen
Je legt je vertrouwen in handen bij een hypotheekadviseur en daarom is het belangrijk dat het klikt. Daar is een kennismakingsgesprek voor. Dit kan via video-call, maar ook telefonisch. Na dit gesprek ontvangen we graag documenten om je leencapaciteit te berekenen.

2        We houden een oriëntatie gesprek
Tijdens dit gesprek bespreken we welke hypotheekvormen er zijn en welke het beste bij jouw financiële situatie past. Ook wordt duidelijk wat je kunt lenen en met welke bijkomende kosten je rekening kunt houden. Indien je dit wenst is er bemiddeling mogelijk voor een makelaar

3        Huizenjacht en bod uitbrengen
Dit is een spannend onderdeel in je zoektocht naar een woning. Heb je je droomwoning gevonden, doe dan een bod. Is je bod geaccepteerd, neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Dan plannen we samen een hypotheekgesprek in.

4        Hypotheekgesprek
Tijdens dit gesprek bespreken we de hypotheekvormen (van een annuïteitenhypotheek tot een verbouwingshypotheek) en bekijken we welke geldverstrekker het beste bij je (toekomstige) financiële situatie past. Ook weet je dan wat je maandlasten zullen zijn. Besluit je verder te gaan dan teken je de opdracht tot dienstverlening.

5        Offerte
Je regelt de laatste zaken voor de offerte als de voorlopige koopakte, een taxatierapport, een eventuele bouwkundige keuring. Ook regel je een notaris. Tussentijds vragen we een offerte aan bij de gewenste hypotheekverstrekker en bespreken we welke eventuele risico’s je kunt lopen in de looptijd van je lening. Na akkoord van de offerte en het adviesrapport volgt de ondertekening. De ondertekende offerte sturen wij door naar de hypotheekverstrekker. Na controle komen de documenten terecht bij de notaris.

6        Bankgarantie aanvragen en verzekeringen aanvragen
Als het nodig is bankgarantie aan te vragen, dan nemen wij dit op ons na ontvangst van de offerte. Voor het aanvragen van verzekeringen als overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheids-, of werkloosheidsverzekering(en) kunnen we je in contact brengen met een verzekeringsadviseur en belastingadviseur

7        Naar notaris
Een week voordat de akte passeert, vragen we de nota van rekening op bij de notaris om deze te controleren. Op de afgesproken datum van levering teken je de transport- en leveringsakte en ben je officieel eigenaar van de woning.

De dienstverlening voor de gegeven opdracht stopt, maar onze service niet. Mocht je nog vragen hebben, dan ben je altijd welkom bij Hypotheek4Starters.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant