Een bomvolle kantine van SC Muiderberg waar de vergadering werd gehouden.
Een bomvolle kantine van SC Muiderberg waar de vergadering werd gehouden. (Foto: Yvette de Vries)

Inwoners Muiderberg willen 'Geen ellende langs strand'

MUIDERBERG - De boodschap aan zowel de Dorpsraad Muiderberg als de gemeente is luid en duidelijk: 'Geen strandhuizen op het Muiderbergse strand'. Daarbij moet men ook van de rest van de kust - vanaf de Hollandse Brug tot aan Muiden - afblijven.

Ruim 150 inwoners van Muiderberg verschenen afgelopen donderdag tijdens een vergadering van de Dorpsraad om te praten over actuele thema's. De Dorpsraad kreeg er flink van langs. Inwoners lieten hun ongenoegen blijken, bijvoorbeeld over plannen om meer toeristen te trekken.

Weg met toeristen
"Niemand wil toeristen, ze zijn een plaag, waarom faciliteren we die", klonk het. De emoties liepen hoog op en meerdere keren werd met een beschuldigende vinger naar zowel de Dorpsraad als de gemeente gewezen. Aanwezigen vonden dat de Dorpsraad zich veel eerder had moeten uitspreken tegen de plannen van Ron Bot, eigenaar van de Zeemeeuw, voor de bouw van 24 strandhuizen nabij zijn strandpaviljoen. Ook kreeg de Dorpsraad het verwijt dat ze de plannen te lang onder de pet hadden gehouden.

Vaarroute
En er was forse kritiek op de plannen voor een toeristische vaarroute die Muiden met Naarden moet verbinden. De bruggen moeten dan vaker open en dat zou overlast voor het verkeer geven. De aanwezige ambtenaar, die heel wat kritiek te verduren kreeg, beloofde dat in de economische visie komt te staan dat alle plannen bij het karakter van het dorp moeten passen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten