Januari: Volkstuinencomplex van de Westbatterij werd steeds leger.
Januari: Volkstuinencomplex van de Westbatterij werd steeds leger. (Foto: Sjoerd Stoop)

Jaaroverzicht: 2018 in twaalf foto's van de voorpagina

MUIDEN - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij hebben al onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bij gepakt en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Muiden en Muiderberg.

Januari
Het werd steeds leger op het volkstuinencomplex van de Westbatterij. Het vertrek van de volkstuintjes zorgde voor veel emotie bij de tuinders die moesten verhuizen door de chique woonwijk. Veel tuinders zitten nu op het volkstuinencomplex bij Hoogerlust. (Foto boven)


Februari
Het was ijskoud in Muiderberg, maar gelukkig wel met een zonnetje. Het was de koudste week van het jaar en er werden veel kouderecords verbroken. De temperatuur zakte
's nachts naar -10 graden en ook overdag bleef het vriezen.


Maart
De bovenbouwleerlingen van de basisscholen hebben weer gewandeld voor water en 4.754 euro opgehaald voor een waterproject in Namjung in Nepal. De Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking Muiden Muiderberg was enorm blij met de opbrengst.


April
Vol enthousiasme kwamen de leerlingen van groep 5 van de basisscholen uit Muiden en Muiderberg naar de katholieke kerk om 'het fantastisch muziekproject' af te sluiten. De leerlingen hadden lessen gevolgd op een instrument naar keuze en met passie lieten ze aan elkaar en familieleden horen wat ze geleerd hadden.


Mei
Jong en oud vermaakten zich uitstekend tijdens 'Proef Pampus'. De bezoekers kwamen naar het eiland om gezellig te picknicken en om te genieten van muziek, hapjes, drankjes en kinderactiviteiten.


Juni
Het was een zeer warme zomer en dan is het heerlijk om een frisse duik te nemen. Door de tropische temperaturen doken jonge Muiders via de Weesper Poortbrug maar al te graag het water in om af te koelen.


Juli
Burgemeester Han ter Heegde heeft woonzorgcentrum Amaris Florisberg officieel geopend. Het nieuwe zorgcentrum biedt woongenot en passende zorg op maat. In de 56 ruime en lichte appartement kunnen ouderen met een toenemende zorgbehoefte ook in de toekomst blijven wonen.


Augustus
Voordat het echt koud werd, waren de 300 deelnemers het water uit tijdens Rondje Pampus. Er werd 4.158,50 euro bij elkaar gezwommen voor een schoon en gezond IJsselmeer.


September
De koeien op het weiland van de familie Nell vonden het razend interessant, al dat speurwerk. Muiders Guus Kroon en David van Coolwijk waren op zoek naar resten van een in de Tweede Wereldoorlog neergestorte Engelse bommenwerper. Op wat kromme spijkers en oud roest na had de zoektocht geen resultaat.


Oktober
De Brink kon wel wat extra kleur gebruiken en leerlingen, Groep Groen Muiderberg en de gemeente hebben samen zogenaamde verwilderingsbollen geplant in het hart van Muiderberg. De actie fleurt De Brink op, maar moet ook de biodiversiteit een handje helpen. Vanaf februari is het resultaat te zien.


November
Voor het eerst in haar geschiedenis heeft SC Muiderberg een meidenteam. De meiden tot dertien jaar speelden hun tweede wedstrijd, nadat ze eerder in de jongenscompetitie had gevoetbald. Deze thuiswedstrijd wisten ze met 3-1 te winnen.


December
De schaatsbaan op de Schoutenwerf wordt goed bezocht. Niet alleen voor de schaatsactiviteiten zoals curling en ijshockey, maar ook voor de gezelligheid.

Meer berichten