De tuin is nu op haar mooist.
De tuin is nu op haar mooist. (Foto: Sjoerd Stoop)
Agendatip

Naar de bollen en de bijen...in de Theetuin Weesp

WEESP - De Theetuin in Weesp is nu op zijn mooist. En dat komt goed uit, want het hele paasweekeinde staan de poorten van deze bijzondere modeltuin wijd open voor het jaarlijkse Bloembollenfestijn.

Rita Oppenhuizen van de Theetuin vertelt. "Ieder jaar organiseren wij in het derde weekend van april het Bloembollenfestijn. Het is in de Theetuin het hele jaar mooi, maar als je van bloembollen houdt, is het nu wel het moment om te komen." De tuin is nu op zijn allermooist namelijk. "Er is echt een kleurexplosie: van de voorjaarsbloeiers in volle bloei en de eerste zomerbloeiers die ook al ontluiken, in combinatie met de vaste planten. Dat laten we natuurlijk graag zien." Omdat het dit jaar toevallig ook Pasen is, worden er vier dagen lang open huis gehouden.

Bollenexpert
Jacqueline van der Kloet is de bollenexpert van Nederland en is internationaal vermaard om haar tuinontwerp en gebruik van kleur in de tuin. Bij ons begon ze met experimenteren met bijzondere combinaties van bloembollen, vaste planten en eenjarigen."

Groeien bloeien
De Theetuin van Weesp ligt op bastion Bakkerschans. Er huizen ook diverse bijenvolken. Gert Admiraal is hier de imker. Ook is er een plantenmarkt, voor wie geïnspireerd is geraakt voor de eigen tuin. De theesommelier laat speciale theesoorten proeven die je ook in je eigen tuin kunt laten groeien. Een mandenmaker maakt het ambachtelijke aanbod compleet.

Vrij toegankelijk
Het Bloembollenfestijn is op 19, 20, 21 en 22 april, van 10.00 tot 17.00 uur. De Theetuin is vrij toegankelijk en het Theehuis is open.

Meer berichten