Morgen de feestelijke presentatie met muziek in Boekhandel Los.
Morgen de feestelijke presentatie met muziek in Boekhandel Los. (Foto: Bob Awick)

Vannessa Thuyns: 'Mijn roman Knetterverliefd is onmisbaar in de koffer'

MUIDERBERG - 'Knetterverliefd' is de roman van de Muiderbergse Vannessa Thuyns. Zo vrolijk als ze overkomt, zo leest ook haar boek: een lekkere feelgoodchicklit - ideaal om mee te nemen op vakantie.

Vannessa is in het dagelijks leven zangeres, veel mensen kennen haar ook nog wel van haar deelname aan The Voice of Holland drie jaar terug. Inmiddels toert ze door het land met haar theatertour waar ze jaren-70-liedjes zingt. Ook staat ze op de planken met de mooiste Hollandse liedjes. "Het feelgoodgenre past heel erg goed bij mij, of het nu gaat om zingen of schrijven." Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar roman - doelgroep vanaf 16 jaar - makkelijk weg leest.

Creatief
"Mijn eerste schrijfervaring deed ik op tijdens mijn studie Engels waarbij ik journalistiek als keuzevak had genomen. Ik beschreef in al mijn verhalen de drama en emotie... en dat terwijl ik het bij de feiten moest houden. Later ontdekte ik dat er ook een ander soort schrijven bestaat, waarbij ik wel creatief te werk kon gaan. Ik heb workshops fictie schrijven gevolgd en werd bij de schrijfwedstrijd Chicklit.nl in 2013 finaliste. Daar kreeg ik veel opbouwende kritiek en besloot ik door te gaan."

Van Amsterdam naar een dorp
Het idee voor haar debuut 'Knetterverliefd' ontstond anderhalf jaar geleden en ligt nu dus in de winkel. "Het boek gaat over de 29-jarige Caro die wordt gedumpt door haar vriend. Ze verruilt Amsterdam voor een bouwvallig huisje in een dorp. Daar wordt ze geconfronteerd met de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts. Het verhaal is luchtig, heeft een goed einde en leest als een modern sprookje. Ik heb allerlei ongemakkelijke situaties bedacht en beschreven."

Sterk
"Mijn sterkste punt? Dat is denk ik het schrijven van scherpe dialogen die lekker lopen. Al met al is het echt een heerlijk boek voor op de vakantie, onmisbaar in de koffer", lacht ze.

Presentatie
Vannessa zal haar boek op vrijdag 28 juni van 19.00 tot 21.00 uur op een gezellige manier presenteren bij Boekhandel Los. Vannessa zingt liefdesduetten met zanger Nils Krake en actrice Mylene Duijvestein zal een scène spelen uit het boek. Uiteraard zal de Muiderbergse ook graag haar boek signeren.

Meer berichten