De dames zijn superblij met de cheque.
De dames zijn superblij met de cheque.

Dames tennissen samen 11.000 euro bij elkaar voor onderzoek naar borstkanker

BUSSUM - Het Sherrytea Toernooi voor Pink Ribbon heeft 11.000 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar borstkanker en in het specifiek voor de ontwikkeling van een bloedtest die goed voorspelt of vrouwen een verhoogd risico hebben op terugkeer van borstkanker na hormoontherapie.

In totaal deden 248 dames uit het hele Gooi mee aan het tennistoernooi.

Een week dubbelen
Ze speelden een week lang dubbels bij zeven verschillende tennisverenigingen. Het was alweer voor de tiende keer dat het evenement werd gehouden. De dames zijn trots dat ze boven het streefbedrag van 10.000 euro zijn gekomen.

Loterij
De organisatie zorgt ervoor dat het inschrijfgeld grotendeels terechtkomt bij het goede doel. En daarnaast kunnen de deelneemsters, hun familie en vrienden ook loten kopen voor een loterij. De prijzen van de loterij worden allemaal door de Gooise middenstand belangeloos aangeboden, zodat het loterijgeld volledig in het sponsorbedrag terechtkomt.

Trots op resultaat
Michèle van der Houwen is een van de organisatoren van dit evenement: "Het was een prachtige week vol enthousiasme en positieve energie, waarbij sportiviteit en gezelligheid nadrukkelijk met elkaar gecombineerd werden. We hebben bijna allemaal in onze directe omgeving wel iemand die met borstkanker te maken heeft of heeft gehad. Vandaar dat het niet moeilijk was om de dames te enthousiasmeren om extra geld te betalen voor het toernooi en de loten.

Het was een indrukwekkende week," aldus de organisatie die trots is op het opgehaalde bedrag.

Meer berichten