Voor zesde jaar op rij Bib Gourmand voor restaurant Faulk

BUSSUM - Topkok Menno van der Valk heeft gisteren voor het zesde jaar op rij de prestigieuze onderscheiding Bib Gourmand mogen ontvangen van Michelin voor zijn restaurant Faulk in de Herenstraat. Dit jaar had hij er totaal niet op gerekend. Hij is dolblij met de prijs.

Menno vertelt dat Michelin de Bib Gourmand onderscheiding uitreikt aan restaurants die een mooie prijs-kwaliteit verhouding aanbieden. Voorwaarde was altijd dat je drie gerechten voor maximaal 37,50 euro kon bestellen. 

Btw
"Wij waren echter door de btw verhoging genoodzaakt onze prijzen iets te verhogen. Daardoor dachten wij dat we niet in aanmerking zouden komen voor de vermelding. Maar wat blijkt? Michelin heeft de criteria aangepast omdat ze ook inzagen dat btw-verhogingen ook prijs-verhogingen betekenen. De nieuwe criteria gaan uit van 3 gangen onder de 40 euro en daar voldoen wij aan."

Hoog niveau
Menno legt uit wat het behouden van de onderscheiding voor hem persoonlijk betekent: "Een Michelin Bib Gourmand geeft aan dat je je duidelijk onderscheidt qua niveau van andere restaurants. Het is niet voor niets een bekroning voor een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. En als 1 van de 135 restaurant in Nederland en 1 van de 2 restaurants in heel het Gooi een fantastische prestatie."Meer berichten