Hugo Bellaart, Lidwien van de Ven en Miriam van Meerten.
Hugo Bellaart, Lidwien van de Ven en Miriam van Meerten. (Foto: VVD)

Slagroomtaart op Valentijnsdag voor Lidwien van Repair Café Bussum

BUSSUM De VVD Statenfractie Noord-Holland heeft Lidwien van de Ven vrijdag verrast met een grote slagroomtaart. De taart is een jarenlange traditie waarmee de provinciale VVD op Valentijnsdag vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties in het zonnetje zet. Dit jaar was de keuze gevallen op Repair Café Bussum.

Lidwien reageerde verheugd. Ze laat weten dat de repair-beweging niet stil staat en dat ze aan de slag gaan met een tweede initiatief onder de noemer ‘social stuff’, waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt spullen gaan repareren.

Doeners
VVD-Statenlid Miriam van Meerten: “Er wordt veel gepraat over de circulaire economie, maar dit is gewoon de praktijk van doeners die de handen uit de mouwen steken”. Raadslid Hugo Bellaart voegt daar aan toe: “Lidwien was er van het begin af bij en heeft Repair Café samen met anderen opgebouwd. Daar mag de aandacht wel eens op gevestigd”.

Repareren niet weggooien
Repair Café Bussum is opgericht in 2012 ontsproten aan de toenmalige Milieuraad Bussum en mede-opgericht door de huidige voorzitter Lidwien van de Ven. Iedere tweede zaterdag van de maand, van 10.00-13.00 uur, is er een Repair Café in Bussum, waar tal van vrijwilligers een tweede leven schenken aan een variëteit aan spullen, variërend van fietsen en stofzuigers tot koffieapparaten en stoomstrijkijzers. Repair Café probeert mensen te inspireren spullen minder snel weg te gooien door eenvoudige reparaties ter plekke uit te voeren.

Meer berichten