Foto: Jaap van Hassel

Brandweermannen nemen met erehaag afscheid van Chris Klaver

BUSSUM Brandweerman in hart en nieren Chris Klaver is overleden. Hij was een gewaardeerde collega bij de post Bussum en daar werd vandaag een afscheid georganiseerd. Klaver overleed plotseling en is 77 jaar oud geworden.

De Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek, post Bussum deelt onderstaand memoriam over de brandweerman.

"Op 1 juli 1960 is Chris bij de brandweer aangesteld als vrijwilliger en (beroeps)manschap bij de brandweer Bussum. In zijn actieve loopbaan als repressief brandweerman is Chris doorgestroomd naar de functie Hoofdbrandwacht.
Daarnaast was Chris naast Hoofdbrandwacht ook chauffeur/pompbediener wat hij tot 2005 heeft uitgevoerd. Bij zijn afscheid van de repressieve dienst heeft hij een medaille mogen ontvangen voor 45 jaar trouwe dienst als vrijwillig bij de brandweer Bussum."

"Nadat Chris zijn taken had neergelegd, bleef hij bijna dagelijks naar de brandweerkazerne komen. Als actief verenigingsmens was hij tot het laatste moment bezig met het bijvullen van de bar, koffie zetten, organiseren en verzorgen van activiteiten, (regionale)klaverjasavonden plannen/organiseren en was het een traditie geworden dat hij de champagne inschonk op de nieuwjaarsreceptie. En niet te vergeten, wekelijks na de oefenavond aanwezig om met zijn makkers van de ronde tafel te dobbelen. Dit alles is hij tot de laatste dag met alle plezier blijven doen, dus nagenoeg 60 jaar lang."

"En Chris hoorde je nooit klagen, niets was hem te veel. En hij had zelfs nog tijd over, dus nam hij voor vele jaren ook nog plaats in diverse commissies en als bestuurslid van de personeelsvereniging ‘de Vuurvlieg’. Voor dit laatste is hij zelfs benoemd tot erelid in goud. Chris was een brandweerman in hart en nieren. Altijd de bereidheid om anderen te helpen waar nodig. Laten we ons Chris vooral blijven herinneren als de stille kracht en plichtsgetrouw, een echte topper."

De Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek, post Bussum wenst zijn naaste familie, kennissen en vrienden dan ook veel sterkte toe bij het verlies en wensen hen veel sterkte toe. 

Meer berichten