Foto: Pixabay

Burgemeester Han ter Heegde wil messenverbod voor minderjarigen

GOOISE MEREN Burgemeester Han ter Heegde wil, net zoals veel andere burgemeesters, dat er een messenverbod voor minderjarigen komt.

Na een reeks incidenten in het land waarbij minderjarigen en messen betrokken waren, klinkt de roep om een messenverbod. Steeds meer burgemeesters zien in hun gemeente deze gevaarlijke trend aan terrein winnen en willen dat de minister actie onderneemt. 

Onwenselijke trend
Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren is hier ook voorstander van. Hij laat weten dat de trend die nu ontstaat niet wenselijk is. "We zien dat steeds jongere mensen steeds zwaardere geweldsdelicten plegen waarbij vuurwapens of steekwapens in het spel zijn. Die trend moet gestopt worden."

Incidenten
Uit navraag bij de gemeente blijkt dat er steekincidenten geweest zijn. In de laatste zes maanden is er een jongere met een mes in Gooise Meren aangehouden. En er zijn een of twee steekincidenten geweest waarvan het niet duidelijk is of daar jongeren betrokken bij zijn. 

Reden
De burgemeester haalt nog even een voorbeeld aan. "Wanneer je rondloopt met een schilmesje en een appel dan heb je hier een reden voor. Maar jongeren die 's nachts in het uitgaansleven met een mes op zak lopen, hebben dat niet."

Verbod
Het is aan de minister van Veiligheid om te beslissen of er een messenverbod voor minderjarigen komt. Op dit moment zijn koksmessen of zakmessen niet verboden en die mag men, ook als minderjarige, mee naar buiten nemen.

Meer berichten