Het jeugdfonds kan sportlessen betalen als de ouders daarvoor geen mogelijkheid hebben.
Het jeugdfonds kan sportlessen betalen als de ouders daarvoor geen mogelijkheid hebben. (Foto: David Gribnau)

Rotary Bussum geeft ruim 10.000 euro aan Jeugdfonds Sport & Cultuur

BUSSUM - Rotary Bussum heeft ter ere van haar tachtig jarige verjaardag besloten het Jeugdfonds Sport & Cultuur, regio Gooise Meren te ondersteunen met 10.325 euro. Met deze steun kunnen ongeveer 40 kinderen lid worden van een sportvereniging of culturele instelling. "Met onze bijdrage kunnen nu kinderen genieten van leuke dingen", zegt voorzitter Mark-Jan Bender van Rotary Bussum.

Hij vervolgt: ‘Wie jarig is trakteert. Maar niet voor iedereen is het leven een feestje. Er zijn in Gooise Meren voldoende ouders en kinderen die het financieel zwaar hebben. Vandaar dat wij het nodig vonden om Jeugdfonds Sport & Cultuur te ondersteunen. Het werk van het fonds is prijzenswaardig en verdient onze steun."

Contributie
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.  Het doel is om kinderen in verborgen armoede te bereiken en deze kinderen de mogelijkheid te bieden om zich op sportief of cultureel terrein te ontwikkelen.

Afleiding
Dit heeft volgens het fonds als voordeel dat er afleiding komt van de zorgen thuis, de kinderen zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelen, plezier maken en ook nieuwe en kansrijke sociale netwerken opdoen.  

Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. 

Meer berichten