De AED is goed te zien.
De AED is goed te zien. (Foto: Dorus van Diest.)

Nu ook een AED bij de Jozefschool in Muiden

MUIDEN - Bij de hoofdingang van de Jozefschool aan de Kloosterstraat 14 hangt sinds kort een AED. Het apparaat, geschikt om te reanimeren, werd bekostigd via een inzameling vanuit de buurt. Deze buurt-AED kon zelfs al binnen vier weken gerealiseerd worden.

Initiatiefnemers van de actie Michiel van Walsem en Ellen de Vries: “We zijn deze actie gestart omdat we het belangrijk vinden om elkaar in deze buurt te kunnen helpen." 

Dankzij de steun van vele buurtgenoten, de medewerking van de Jozefschool en de inzet van Dorus van Diest is het project een succes geworden en hangt de AED gebruiksklaar naast de hoofdingang van de Jozefschool. 

Hoe werkt het?
Direct na een 112 noodoproep worden via de app “Hartslag.nu” alle bij de hartstichting bekende en in de directe omgeving wonende buurthulpverleners ingeschakeld; zij worden opgeroepen door de ambulancedienst om de AED te halen en de reanimatie binnen 6 minuten te starten. De AED kan in geval van een hartstilstand met de 4-cijferige code uit de groene kast gehaald en gebruikt worden. De code is onlangs in de buurtapp verstuurd.

Reanimatiecursus
De AED kan door iedereen gebruikt worden in het geval van een hartstilstand; een opleiding is niet nodig omdat de AED je vertelt wat je moet doen. Een reanimatiecursus helpt wel en wordt regelmatig in de regio aangeboden door de hartstichting. De kosten voor deelname aan deze cursus wordt in veel gevallen door de zorgverzekering vergoed.

Buurten die ook een AED willen regelen kunnen kijken op: www.buurtaed.nl.

Meer berichten