Foto's: Elise Meeuwissen

Jong ViJoS start weer met repeteren

BUSSUM - bNet als vele culturele instellingen mocht de Bussumse Muziekvereniging Show- & Marchingband ViJoS hun activiteiten wekenlang niet uitvoeren. Ze werden inventief door het organiseren van muzieklessen op afstand en samenspeelvideo’s te maken, maar desondanks is de club super blij met het nieuws dat de jeugd weer mag starten met de repetities.

Het muziek maken gaat dan wel niet helemaal als vanouds, de gezelligheid was afgelopen zaterdag alweer gelijk terug van weggeweest. De jeugdband van ViJoS - met leden vanaf 6 tot en met 15 jaar oud - speelt op dit moment op 1,5 meter afstand van elkaar in de buitenlucht.

Artikel gaat verder onder de foto.

"Het is allemaal goed te doen. Bij het marcheren en het lopen van figuren, is het op 1,5 meter afstand blijven van elkaar gemakkelijk te realiseren. Ook het staand muziek spelen is geen probleem. Alleen door de wind is het wat lastiger om de bladmuziek op de lessenaars te laten staan, dus de kinderen hebben gelijk een leuke uitdaging erbij om de muziek uit het hoofd te spelen. Maar ook dat ging de eerste keer al hartstikke goed", aldus een woordvoerder van de vereniging.

Artikel gaat verder onder de foto.

ViJoS is blij om weer actief te mogen zijn. Voor de andere orkesten ViJoS en ViJoS Plus, is het nog even afwachten. Maar ook daarvoor heeft de club genoeg ideeën om iedereen te blijven inspireren muziek te maken.

Anjeractie

Ondertussen zet ViJoS zich ook druk in voor de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Een collecte waarbij elk jaar een deel van de opbrengst naar de vereniging zelf gaat. Zeker in deze tijden - waarbij optredens niet doorgaan en er dus geen inkomsten zijn voor de muziekvereniging - is de jaarlijkse collecte erg gewenst. Omdat het helaas niet mogelijk is om van deur tot deur te gaan met de collectebus, heeft de organisatie van de Anjeractie een online actie bedacht. Meer hierover is te lezen op: www.vijos.nl/anjeractie.

Meer berichten