Foto: G.J. Schultz

Ook dagje uit naar Forteiland Pampus weer mogelijk

MUIDEN - "We kunnen weer voor Pampus gaan", meldt een woordvoerder van Forteiland Pampus. Wie per veerboot naar het eiland toe wil, moet nog wel anderhalve week geduld hebben. Maar zij die met hun boot, kano of sub de oversteek kunnen maken, zijn vanaf Tweede Pinksterdag al welkom.

"Vanaf dan gaat doordeweeks de horeca op het eiland alvast enthousiast open. Wel met een kleinere kaart dan gebruikelijk, maar dat mag de pret niet drukken als je op het eiland de benen even wilt strekken en op het terras wilt genieten van misschien wel wat bitterballen en een wijntje."

Zorgeloos

Onder het credo 'Dagje uit? Ga voor Pampus!' is het forteiland klaar om de draad weer op te pakken en het seizoen eindelijk van start te kunnen laten gaan. Tal van maatregelen zijn getroffen om de bezoeker een fijne en vooral ook zorgeloze tijd op het eiland te bieden. Van plexiglastussenschotten op plekken waar dat nodig is tot aan timeslots voor bezoekersaantallen tot aan maximaal dertig personen. Zo kan er vanaf juni met een gerust hart weer zorgeloos genoten worden van een 'ouderwets' dagje uit, compleet met vakantiegevoel, lekker eten en drinken en een flink portie historisch en avontuurlijk vermaak op een zomers eiland.

Veerboten

Doordeweeks blijft het fort nog even gesloten, maar opent de horeca speciaal voor waterrecreanten. Vanaf zaterdag 6 juni varen de veerboten in de weekends weer naar Pampus toe. Dan kan jong en oud wederom genieten van het stoere, historische eiland waar het voelt alsof je op vakantie bent en waar je veel opsteekt over vaderlandse historie (een uniek militair verdedigingssysteem dat door UNESCO vol overtuiging geplaatst is op zijn werelderfgoedlijst) en Hollandse trots (land van water maken).

Kijk voor tickets en meer info op pampus.nl.

Meer berichten