Vrijwilligers brengen een tablet bij Ditte van Doorn.
Vrijwilligers brengen een tablet bij Ditte van Doorn. (Foto: © Bob Awick )

Tablets voor mensen uit Gooise Meren die nog niet online zijn

GOOISE MEREN Gezinnen en alleenstaanden in de regio 't Gooi en de Vechtstreek die nog niet online zijn, worden verrast met een leenlaptop of -tablet. Het is een initiatief van Versa Welzijn.

Het gaat dan om mensen met een GGZ-achtergrond, mensen die nu geen taallessen kunnen volgen omdat ze niet over de middelen beschikken of ouderen die graag weer contact willen hebben met de buitenwereld.

Supersnel

Ben van der Swaluw, coördinator IT & Facilitair bij Versa Welzijn, regelt dit regionale project. Toen hij ervan hoorde, dacht hij meteen: "Dit moeten we ook naar 't Gooi halen." Hij wist bij de rijksoverheid - in opdracht van het Ministerie van VWS - een subsidie van 50 mille los te peuteren (goed voor vijftig tablets) en via het project 'Allemaal Digitaal' (initiatief van publieke en private partijen) ruim vijftig laptops c.q. tablets binnen te slepen. "De toewijzing ging supersnel. Binnen drie weken was het geregeld. Wij, en onze inwoners zijn zeer, zeer blij."

Bruikleen

De eerste laptops en/of tablets zijn inmiddels uitgereikt, bijvoorbeeld ook aan kinderen die hiermee thuis hun schoolwerk kunnen doen. "De mensen reageren superblij", vertelt Van der Swaluw, die daar aan toevoegt dat de mensen de middelen in bruikleen krijgen. "Vooralsnog lenen we de middelen voor onbepaalde tijd uit, maar zijn aan het kijken of we de middelen definitief kunnen schenken." Hij hoopt dat er nog meer schootcomputers naar 't Gooi komen. "Want gezien het aantal aanvragen hebben we er nog wel veertig extra nodig."

Meer berichten