Tijdens de opening afgelopen zaterdag.,
Tijdens de opening afgelopen zaterdag., (Foto: PR)

Frisse start voor Zwemschool Waterrijk in De Lunet

GOOISE MEREN - Zwemschool Waterrijk is in regio Gooi en Vechtstreek dé zwemschool voor kinderen en (jong) volwassenen met een motorische en/of verstandelijke handicap. Voorheen was de zwemschool onderdeel van Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland. Vrijwilligers begeleiden meer dan vijftig jaar kinderen met een handicap bij het behalen van de verschillende diploma's. De zwemschool is ondergebracht is een stichting en heeft geen winstoogmerk.

De zwemafdeling is sinds afgelopen april een zelfstandige stichting. De vrijwilligers hoopten op een frisse start, maar die viel helaas in het water door de sluiting van zwembad De Lunet halverwege maart vanwege corona. 'Denken in mogelijkheden' is gelukkig al jaren het motto van de vrijwilligers en dit kwam nu meer dan ooit van pas. Het bestuur schreef op verzoek van Sportfondsen De Lunet het plan van aanpak Verantwoord Zwemmen. Het werd goedgekeurd en afgelopen donderdag gaf ook de gemeente Gooise Meren akkoord om twee dagen later op zaterdag 6 juni van start te gaan met de zwemlessen.

Nieuw jasje

"Veel mensen in de regio kennen ons nog via de kinderen van mytylschool De Trappenberg in Huizen (nu De Kleine Prins in Hilversum), Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland in Bussum (waar we onderdeel van waren) en Atie de Koo (na meer dan vijftig jaar vrijwilliger ging ze vorig jaar met pensioen). Er is veel veranderd in de laatste paar jaar en het is belangrijk voor de doelgroep om te weten dat we er zijn, alleen in een nieuw jasje", vertelt Bouke Meijlink, secretaris Stichting Zwemschool Waterrijk.

Popelen

Voor Zwemschool Waterrijk werd het een start om nooit te vergeten. Twee maanden later dan verwacht en met zwemlessen welke voldoen aan de voorwaarden voor het nieuwe zwemmen. De instructeurs hadden zich hier goed op voorbereid en stonden in de startblokken om hun zwemlessen coronaproof te gaan geven. Het bleek dat de zwemmers stonden te popelen om het bad weer in te duiken. Iedereen die kon, kwam zaterdag zwemmen. Met een grote glimlach want het is gewoon heerlijk om weer te mogen sporten.

Zwemmen is een prachtige sport voor mensen met een handicap. Het verbetert de conditie, motoriek en zwemvaardigheden. Ook kunnen de kinderen vaker dan gedacht een zwemdiploma halen. Jong volwassenen zijn bij de zwemschool welkom voor sportief zwemmen of banen zwemmen. De relaxte sfeer tijdens de lessen draagt bij aan de zwemresultaten en vaak ontstaan er ook mooie vriendschappen.

Voor meer informatie: www.zwemschoolwaterrijk.nl.

Meer berichten