Foto: Reddingsbrigade Naarden

Drukke middag voor Reddingsbrigade Naarden

NAARDEN - De lifeguards van de Reddingsbrigade Naarden hadden het druk zondagmiddag. Ze hebben veel - in problemen geraakte - watersporters veilig aan de wal gebracht.

Allereerst was er een melding van een zeilboot in problemen op het Markermeer, er zou geen opvarende aanboord meer zijn. Na overleg met Kustwacht Nederland is de reddingsboot Ronduit uitgevaren, omdat het onduidelijk was waar de zeilboot zich bevond, maar wel tussen het Paard van Marken, de Flevolanddijk en Lelystad. Reddingsboten uit Marken en Lelystad rukten ook uit. De zeilboot werd gevonden door de andere reddingsboten en de bemanning was in goede gezondheid.

Omgeslagen zeilboot

Later op de middag verleende de reddingsboot Ronduit hulp aan een omgeslagen zeilboot met twee opvarenden bij Forteiland Pampus. De omgeslagen zeilboot dreigde aan lager wal te raken, maar dat kon door ingrijpen van de lifeguards van de reddingsboot worden voorkomen.

Kort daarna kreeg de reddingsbrigade een telefonische melding van een watersporter die een ligplaatshouder van Jachthaven Naarden op sleep had genomen omdat zij motorstoring hadden. De motorboot met twee opvarenden werd door de reddingsboot veilig in de Jachthaven Naarden afgemeerd.

Buiswater

Tijdens het afmeren van de sleep kwam er een nieuwe telefonische melding binnen bij reddingsbrigade van een watersporter die bij Almere voer en een klein open motorbootje met vijf tieners zag rond varen. De watersporter gaf aan dat er een aanwakkerende wind stond en inmiddels ook flinke golfslag op het Gooimeer bij Almere. De jongelui droegen geen reddingsvesten en kregen flink buiswater over zich heen gaf de melder aan. De lifeguards rukten weer uit en troffen tieners in goede gezondheid aan. Zij waren inmiddels al omgekeerd en terug naar Huizen gevaren; zij gaven aan de weersomstandigheden te hebben onderschat. De opvarenden werden terug begeleid naar de haven van Huizen. Hierop ging de reddingsboot retour richting station.

Meer berichten