Het echtpaar voelt zich gezegend dat ze elkaar nog hebben.
Het echtpaar voelt zich gezegend dat ze elkaar nog hebben. (Foto: © Bob Awick )

Tiny en Tinus zijn elkaars grote liefde

MUIDERBERG - Aanvankelijk vindt Tiny Hensbergen - toen 8 jaar oud - het evenoude uit Drenthe afkomstige jongetje Tinus maar een uitslover en een vechtersbaasje, maar achteraf blijkt dat wel mee te vallen. Jaren later slaat de vonk - wederzijds - dan ook écht over. De twee zijn elkaars grote liefde!

Op een dag trekt het muziekkorps door de Tesselschadelaan en komt Tinus (nu 82) samen met zijn jongere broertje en ouders naar buiten om te kijken en te luisteren. "Op zijn pantoffels", lacht de 82-jarige Tiny. Dat 'huiselijke' spreekt haar wel aan ("en zijn blauwe ogen"). Maar ze ontdekt pas écht dat ze verliefd op hem is als ze een jaar of 16 is. "We gingen met een groepje naar de bollenvelden en dat hij toen naast me fietste, maakte me heel blij."

Artikel gaat verder onder de foto.


Boerendochter Tiny - geboren en getogen in Muiderberg - woont nabij de Hakkelaarsbrug als na vijf jaar verkering de huwelijksklokken luiden. Het dolverliefde stel trouwt op 23 juni 1960 in Muiderberg voor de kerk en in Muiden in het gemeentehuis aan de Herengracht. "Het was 32 graden", weet de bruid nog. "Het was zo warm dat Tinus al voor de ceremonie zijn stropdas wilde losmaken. Toen heb ik hem op de vingers getikt." Waar Tiny nog altijd spijt van heeft, is dat zij en haar man zich na de huwelijksvoltrekking hebben verkleed. Tiny trok het jurkje aan dat ze twee maanden eerder voor het huwelijk van haar broer had gekocht. Wel zo makkelijk, vond ze toen.

Heel rijk

Het echtpaar voelt zich gezegend dat ze elkaar nog hebben. Hoewel de gezondheid van Tinus een tijdje terug door zware bloedarmoede (door een lekkend bloedvat in de darm) broos was, is hij gelukkig weer helemaal de oude. Ze hopen binnenkort er zelfs weer met de caravan op uit te trekken. Bovendien zijn ze trots op hun vier kinderen en tien kleinkinderen. Hun huwelijksgeheim? "Geven en nemen, relativeren, 'sorry' durven zeggen en vooral niet boos naar bed gaan." Ze zijn blij dat ze dit diamanten huwelijksfeest mogen beleven. Tiny heeft hun huis binnen met slingers - zelfgemaakt van lapjes stof - versierd en door de kinderen is op het raam een grote '60' geplakt. "We realiseren ons dat we heel rijk zijn", zegt Tiny.

Meer berichten