Foto: Vincent Stoit

Reddingsbrigade Naarden rukt meerdere keren uit, mede door harde wind

NAARDEN - Op het Gooimeer kwamen afgelopen weekend meerdere watersporters in de problemen. De Reddingsbrigade Naarden had haar handen vol, mede door de harde wind die zondag voor aanzienlijk meer problemen zorgde. 

Zaterdagmiddag kreeg een motorboot bij eiland de Schelp te maken met een oververhitte motor, waardoor deze het niet meer deed. De reddingsboot Ronduit maakte een sleepverbinding en bracht de motorboot met zeven opvarenden naar de Jachthaven Naarden. Ook zondag kwam een motorboot in de problemen vlakbij hetzelfde eiland. Er was een lijn in de schroef van de motorboot gekomen. De reddingsboot Ronduit rukte uit en sleepte de motorboot met twee opvarenden naar het eiland, waar de lijn uit de schroef is verwijderd. 

Ontplofte motor
Later op de dag kwam er een telefonische melding binnen van een zeilboot met een motorstoring op het Gooimeer. De zeilboot had te kampen met een oververhitte motor. De vier opvarenden, waarvan twee kinderen, vonden het allemaal toch best eng en spannend. Gelukkig kon de Reddingsbrigade Naarden helpen en werd er een sleepverbinding gemaakt. Niet veel later is de zeilboot veilig afgemeerd in de thuishaven Jachthaven Naarden.

De opvarenden van de zeilboot schreven later online: "Hoe fijn is het als het even niet zo lekker loopt (lees: de motor ontploft en je bijna brand aan boord hebt) dat je binnen 'no time' de helden van Reddingsbrigade Naarden naast je hebt om je terug de haven in te slepen. (...) Dank aan de heren van ons reddingsteam, vooral namens de kids die het echt super spannend vonden. Vooral die 250 pk motor op de reddingsboot!"

Meer berichten