Foto: Jessica de Jong

Mogelijk toch 'Gooische Nachttrein' in 2022

GOOISE MEREN - De gemeente gaat de mogelijkheden onderzoeken om toch deel te nemen aan het initiatief van een extra nachttrein tussen Utrecht en Amsterdam. In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces werd deze ingediende motie van de VVD met een ruime meerderheid aangenomen. 

De extra nachttrein stopt vanaf volgend jaar in de weekenden op de drie stations in Hilversum. Eerder dit jaar werd duidelijk dat de trein dan nog niet op de stations Naarden-Bussum en Bussum-Zuid stopt. Volgens de gemeente Gooise Meren is het in 2021 nog niet mogelijk om deel te nemen aan dit initiatief. Om in 2022 mogelijk wel de Gooische Nachttrein op de stations in Naarden en Bussum te laten stoppen wordt nu door het college de haalbaarheid en de precieze kosten onderzocht. Een eerdere schatting kwam uit op 110.000 euro exclusief BTW, voornamelijk voor het in bedrijf houden van de stations. 

24-uurs bereikbaarheid 

De VVD gaf in de aangenomen motie aan dat een nachttrein met verbinding naar grote steden de 24-uurs bereikbaarheid van de regio een grote (economische) impuls geeft. "Natuurlijk kan treinverkeer ook overlast met zich meebrengen, maar onze bereikbaarheid staat voor ons hoog in het vaandel", aldus VVD woordvoerder Ben Hagens. "Een paar jaar geleden ontstond tumult toen de avond-dienstregeling van de NS werd gehalveerd. Dit is een initiatief tot een begin van de 24-uurs bereikbaarheid en daar mogen wij als gemeente best in investeren!"

Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor steun van de Regio Gooi en Vechtstreek en de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Bereikbaarheid is voor beide organisaties tevens een speerpunt.

Meer berichten