Foto: Politie

Bussumer (25) aangehouden voor uitbuiting van 19-jarige Hilversumse

BUSSUM - In twee afzonderlijke onderzoeken naar mensenhandel heeft de politie afgelopen week aanhoudingen gedaan. Een 25-jarige Bussumer werd gearresteerd om de uitbuiting van een destijds 19-jarige vrouw uit Hilversum.

Zij werd gedwongen tot seksuele handelingen met meerdere mannen. Dat gebeurde in 2018. De vrouw uit Hilversum werd benaderd met de loverboymethode en moest vervolgens een periode lang seks hebben met meerdere mannen.

Prostitutie

In een andere onderzoek naar mensenhandel werden een twee personen - een 36-jarige man uit Amsterdam en een 36-jarige vrouw uit Leusden - aangehouden op verdenking van uitbuiting. In deze zaak werd een 36-jarige vrouw met een licht verstandelijke beperking aan het werk gezet in de prostitutie en de inkomsten werden overgemaakt naar de 36-jarige verdachte uit Amsterdam. Hij had haar gezegd dat het geld bestemd was voor hun toekomst samen. In totaal werd op die manier zo’n 35.000 euro naar de man overgemaakt. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en hij zit op dit moment nog vast.

Onder dwang

Het Team Mensenhandel onderzoekt zaken waarin mensen worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om: iemand dwingen om strafbare feiten te plegen, iemand onder erbarmelijke omstandigheden tegen een veel te laag salaris laten werken of iemand in de prostitutie te dwingen. De uitbuiting kan samengaan met dwang, geweld, chantage en misleiding. Meer informatie over mensenhandel is te vinden op de website van de politie.

Meer berichten