Foto: Sjoerd Stoop

Extra tijdelijke kinderopvang Krijgsman vrijwel zeker

MUIDEN - Met wachtlijsten van twee jaar bij kinderdagverblijven in de regio is er dringend behoefte aan extra plekken. Die worden waarschijnlijk dit jaar nog gecreëerd door een tijdelijke kinderopvang door Koningskinderen in de nieuwbouwwijk De Krijgsman. "Het is vrijwel zeker dat er komt, maar we houden nog een kleine slag om de arm", zo laat Jelmer Kruyt, algemeen directeur Koningskinderen weten.

"We zijn nog volop bezig met de voorbereidingen en er moet binnen onze organisatie nog een formeel besluit genomen worden. Daarom hebben wij zelf de plannen nog niet officieel naar buiten toe gecommuniceerd." Kruyt geeft aan dat Koningskinderen al enige tijd bezig is met plannen voor een prachtige, nieuwe locatie voor kinderopvang en BSO op landgoed Hoogerlust. "Totdat die wordt opgeleverd bekijken wij de mogelijkheid om een tijdelijke locatie op het terrein van de Krijgsman te realiseren, omdat de nood inderdaad heel hoog is. Het is inmiddels wel een publiek geheim, want wij worden ook al veelvuldig gebeld door geïnteresseerde ouders. Die plaatsen wij nu op een lijst en we gaan de kinderen inplannen zodra dat mogelijk is." 

De tijdelijke locatie zal waarschijnlijk nog dit najaar of eind 2020 in gebruik worden genomen. De kinderopvang komt nabij het informatiecentrum van KNSF en biedt ruimte aan drie kinderopvang-groepen van zestien kinderen en één BSO groep voor 22 kinderen. Koningskinderen heeft al meerdere kinderopvang- en BSO locaties in Naarden, Bussum, Laren, Huizen en Hilversum. 

Van kippenschuur naar kinderopvang

De plannen voor de definitieve locatie op landgoed Hoogerlust zijn in ontwikkeling, maar het blijkt nogal een gepuzzel. "Het is een complete operatie. We willen de oude kippenschuur ombouwen tot kinderdagverblijf. Dat is best ingewikkeld om alles te berekenen en af te stemmen met de investeerder. Ook heb je met andere gebruikers van het landgoed te maken en dat zorgt ervoor dat het proces lang duurt." Het is de bedoeling dat de definitieve locatie voor 88 kinderopvang- en 44 BSO plekken zorgt. Naar verwachting zal die kinderopvang pas in 2022 in gebruik worden genomen.

Meer berichten