Militair Erwin Warnies (33) kwam zondag om het leven bij een helikoptercrash vlak bij Aruba.
Militair Erwin Warnies (33) kwam zondag om het leven bij een helikoptercrash vlak bij Aruba. (Foto: Ministerie van Defensie)

Familie Erwin Warnies: ‘Stuur een brief, kaart of iets tastbaars met herinnering aan Erwin’.

BUSSUM - ‘Een nachtmerrie waar geen eind aan lijkt te komen’, zo schrijven de nabestaanden van Bussumer Erwin Warnies. De militair kwam zondag om het leven bij een helikopterongeluk voor de kust van Aruba. 

In een bericht op Facebook schrijft de familie: “Wij leven op dit moment nog steeds in een onwerkelijke wereld. Het nieuws en de vele steunbetuigingen dwingen ons om de harde wrede waarheid onder ogen te zien.”

Warnies woonde met zijn vrouw en dochtertje van bijna twee jaar in Den Helder en werkte voor Defensie als tactische coördinator van de NH90-gevechtshelikopter. Aan het einde van een kustwachtpatrouille 12,5 km uit de kust van Aruba raakte de helikopter te water. Vlieger Christine Martens (34) kwam in de crash ook om het leven. Twee andere bemanningsleden raakten licht gewond.

Tastbare herinnering dochtertje

De nabestaanden vragen vrienden en familie om een brief, kaart of iets tastbaars op te sturen voor het dochtertje van Warnies. Ze schrijven: “Om Fleur een tastbare herinnering aan haar vader te geven. Waar kende je haar papa van en wat voor man was Erwin? Tegen de tijd dat Fleur vragen krijgt over haar geweldige papa kan ik haar deze tastbare herinneringen laten zien.”

Het opsturen mag naar:
KIM t.a.v. Jessica Havik
Het Nieuwe Diep 8
Postbus 10000
1780 CA Den Helder


Meer berichten