Foto: VIGN

Moskee As-Salaam verplaatst Offerfeestgebed naar gymzaal De Sprong

NAARDEN - Het gebed voor het Offerfeest aanstaande vrijdag vindt dit keer niet plaats in Moskee As-Salaam, maar in gymzaal De Sprong. Daartoe is besloten vanwege het gebrek aan ruimte in de moskee. 

In een uitnodiging voor de Salaat Eid Ul Adha, oftewel het Offerfeestgebed, schrijft de voorzitter dat de capaciteit van de moskee tijdens deze gezegende momenten nooit voldoende is, laat staan nu met de huidige corona maatregelen. Om anderhalve meter afstand te kunnen houden tussen de gebedsplekken komt het bestuur op deze alternatieve locatie om het Eid gebed toch met zoveel mogelijk mensen te laten plaatsvinden. Door de wisselde weersverwachting is buiten bidden geen optie, schrijft het bestuur. 

Mondkapje

Voor het Offerfeestgebed zijn tevens extra maatregelen getroffen wegens het virus, in overleg met de gemeente Gooise Meren. Zo mogen alleen mannen vanaf 15 jaar de gymzaal betreden en is het verplicht je vooraf aan te melden. Zij moeten hun eigen gebedskleed meenemen en binnen is het dragen van een mondkapje en sokken verplicht. Via een speciale looproute en met behulp van een handhaver wordt er een plek aangewezen. 

Meer berichten