Foto:

Ex-docent Kors Breijerschool ontkent seksueel misbruik

WEESP – Volgens de 64-jarige ex-docent van de Weesper basisschool Kors Breijer liegen de acht kinderen die hem beschuldigen van seksueel misbruik. “Ik heb ze nooit met een vinger aangeraakt”, aldus de Naarder die aangaf de kinderen wel te hebben getroost, maar dat altijd op een fatsoenlijke manier heeft gedaan.

Vrijdagochtend was er bij de rechtbank Lelystad een regie-zitting waar ook een aantal ouders bij aanwezig was. De Naarder zei dat hij onschuldig is en benadrukte dat hij, in tegenstelling tot zijn collega’s, de kinderen nooit op schoot nam

De man wordt verdacht van het seksueel misbruik van acht minderjarige meisjes. Volgens de verklaringen van de kinderen, toen allen rond de 8 en 9 jaar, zou de man hen in de periode 2018-2019 hebben betast. Toen dit bericht eind vorig jaar de schoolleiding ter ore kwam, werd de Naarder per direct door de school op non-actief gesteld en aangehouden. Sinds begin april is de verdachte onder strikte voorwaarden geschorst uit zijn voorlopige detentie. Hij heeft onder meer een locatie- en contactverbod met de school, de kinderen en de ouders opgelegd gekregen en hij mag voorlopig niet meer met kinderen werken.

Persoonlijkheidsonderzoek

Tijdens de regie-zitting vrijdagochtend deed de verdediging onder meer het verzoek om alle 8 slachtoffertjes nog een keer te willen horen. De officier van justitie verzet zich hier tegen, omdat de kinderen eerder zijn verhoord tijdens de zogenaamde studioverhoren. “Het gaat hier om zeer jonge kinderen, het zou schadelijk zijn die nog een keer te horen”, aldus de officier.

De rechtbank beslist op een later moment of zij dit verzoek zal inwilligen. De Naarder blijft geschorst tot de eerst volgende zitting over 3 maanden. Wel is er een extra voorwaarde aan zijn schorsing toegevoegd. Zo moet de man meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek om zo meer inzichten te krijgen in de persoon van verdachte en daarmee het gevaar voor herhaling te voorkomen.

Naast het misbruik van de kinderen, wordt de Naarder ook verdacht van het bezit van afbeeldingen van dierenporno die op zijn computer zijn gevonden. De Naarder zegt een digibeet te zijn en hier niets vanaf te weten.

Meer berichten