Foto:Bob Awick

Prachtig weer voor de een-na-laatste week zomerspelletjes

MUIDERBERG - Op deze warme zomerdag deden 25 kinderen mee aan de een-na-laatste week zomerspelletjes van Gooise Meren Beweegt. De hele zomer door organiseerde zij buitenactiviteiten voor kinderen uit de gemeente, van touwtrekken tot suppen tot bos-en-heidegames. Met als afsluiter volgende week: de watergames!

De woensdagochtend begon met veel energie tijdens de dans warming-up gegeven door bekend danseres en presentatrice Ingrid Jansen. Toen de kinderen warm waren begonnen de strandspellen, zoals volleybal, voetbal en tjoekbal. “De kinderen hebben een ontzettend leuke ochtend gehad”, verteld Marielle Nienhuis van Gooise Meren Beweegt. “Er kwamen zelfs nog andere kinderen aanlopen om mee te doen.” 

Het initiatief van de wekelijkse spelletjes is bedacht voor kinderen die deze zomer niet op vakantie zijn gegaan en thuis bleven. Nienhuis: “Het is nu zo’n gekke zomer. Er zijn best wel wat kinderen die thuis zijn gebleven en sommigen deden zelfs meerdere keren per week mee, in Muiderberg en Bussum. Vandaag kwam er zelfs nog een kindje naar mij toe die vroeg: ‘Wanneer is dit weer? Want ik vind het zo leuk.’ Je merkt echt het enthousiasme van de kinderen en dat is echt heel leuk om te zien.”

Watergames

Volgende week is de laatste zomerse spelletjesdag die Gooise Meren Beweegt organiseert. Daarna beginnen de scholen weer en geeft de organisatie weer naschoolse pleinsport activiteiten en peutergym. Als afsluiter van deze speelse zomer zijn daar de watergames. “Het zijn allerlei spelletjes met water. Volgende week is het nog steeds heel lekker weer, dat komt heel goed uit.  Het zijn laagdrempelige spelletjes waaraan iedereen kan meedoen. En ik heb collega’s tijdens de voorbereidingen al met waterballonnen bezig gezien.”

De waterspelletjes zijn in alle kernen van Gooise Meren: Op 11 augustus in Muiden op het strand bij de Westbatterij, 12 augustus op het strand van Muiderberg, 13 augustus op het Naarderstrand en 14 augustus in Bussum op de speelweides van De Groene Long. 

Meer informatie op: www.gooisemerenbeweegt.nl

Meer berichten