<p>Het Vestingmuseum op de huidige locatie.</p>

Het Vestingmuseum op de huidige locatie.

Geen rondleidingen en rondvaarten bij Vestingmuseum

NAARDEN - Om het risico op coronabesmettingen te minimaliseren heeft Het Nederlands Vestingmuseum besloten alle groepsactiviteiten en activiteiten die kunnen leiden tot groepsvorming voorlopig op te schorten. Er zullen geen schuttersdagen, rondleidingen of rondvaarten worden georganiseerd. 

“Wij betreuren het dat wij deze maatregelen moeten nemen”, aldus Het Nederlands Vestingmuseum. “De gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers, medewerkers én de continuïteit van het museum hebben echter prioriteit.” 

Sinds vorige week zijn er aangescherpte maatregelen van kracht, wegens het toenemend aantal besmettingen en mensen die zich niet houden aan de corona richtlijnen. Musea dienen contactgegevens te registreren van bezoekers die gebruikmaken van de horeca. Ook dreigt er een sluiting van 14 dagen als coronabesmettingen zijn te relateren aan het museum. 

Ondanks dat er tijdelijk geen groepsactiviteiten zijn, blijft een bezoek aan Het Nederlands Vestingmuseum op bastion Turfpoort mogelijk. De erfgoedlocatie met haar ondergrondse kazematten uit de 17e eeuw en de fraaie collectie bieden bezoekers ook nu een uniek inzicht in het functioneren van een vesting als verdedigingswerk.

Meer berichten