<p>Het Stalen Ros zal op 5 september op een komische manier de corona regels onder de aandacht brengen.</p>

Het Stalen Ros zal op 5 september op een komische manier de corona regels onder de aandacht brengen.

(

Foto:Bussum Cultureel

)

Bussum Cultureel ‘On The Move’ krijgt vorm

BUSSUM - De 17e editie van Bussum Cultureel vindt toch op een alternatieve manier plaats en al 25 deelnemers hebben zich hiervoor aangemeld. Het bestuur wil hiermee de culturele instellingen, die het door de coronacrisis toch al moeilijk hebben, een hart onder de riem steken en ze een ‘coronaproof’ podium bieden.

Er zijn drie alternatieven bedacht zodat culturele instellingen zich toch kunnen presenteren. Op de website van Bussum Cultureel staat een totaaloverzicht waar alle culturele instellingen zich gratis mogen presenteren en hun foto’s, prijzen, data en programmeringen van voorstellingen kwijt kunnen. Daarnaast stelt Bussum Cultureel een grote advertentiepagina beschikbaar in huis-aan-huisbladen en lokale kranten om op papier een podium te bieden. En als kers op de taart is het bestuur druk bezig om straattheater mogelijk te maken op 5 september in Bussum, als de coronamaatregelen dat toelaten.

Flashmobs en vlinders

Het zullen coronaproof optredens zijn waarbij het publiek voorbijloopt en je afstand kunt houden. Dansschool Jelly Jam Dance en Balletschool Cabriole gaan allebei een optreden verzorgen in de vorm van een flashmob. De Gooische Muziekschool verzorgt een ludiek en mobiel optreden, er zullen twee prachtige vlinders op stelten zijn die door het dorp fladderen en Het Stalen Ros brengt corona op een komische manier bij het publiek onder de aandacht. De organisatie is nog bezig met enkele muzikale aanvullingen. Op die dag worden door het promotieteam van Bussum Cultureel goodiebags uitgedeeld waar verenigingen zelf iets in mogen doen, zoals een folder of een kortingskaart.

Tot 24 augustus kunnen culturele instellingen zich aanmelden voor een plek op het digitale podium, een advertentie in de krant of voor het verzorgen van een straatoptreden.

Meer informatie: www.bussumcultureel.nl/bcpodium

Meer berichten