Archieffoto:Christian Pfeiffer

Hakkelaarsbrug voorgedragen als monument

MUIDERBERG - Wethouder Alexander Luijten, portefeuillehouder cultuur, geeft zaterdag 12 september om 10.30 uur in Kerk aan Zee aan het Kerkpad 2 het startsein voor het project ‘Muiderberg’s monumenten op de kaart gezet. Welke ontbreken? ‘. Het eerste gemeentelijke monument dat wordt voorgedragen is de Hakkelaarsbrug.

Met dit unieke project - opgezet door de werkgroep Monumenten van de Dorpsraad Muiderberg samen met de gemeente Gooise Meren - stelt de gemeente inwoners van Muiderberg in de gelegenheid om fraaie panden die niet op de rijksmonumentenlijst staan voor te dragen als gemeentelijk monument.

Unieke kans

De werkgroep heeft in samenwerking met en dank zij een financiële bijdrage van de gemeente een monumentengidsje met een plattegrond ontwikkeld dat tijdens deze bijeenkomst wordt gepresenteerd en waarin de huidige rijksmonumenten staan. “Wij hopen dat de inwoners van Muiderberg gebruik zullen maken van deze unieke kans mede te bepalen welke panden het waard zijn om voor de langere toekomst behouden te blijven”, aldus de Dorpsraad.

YouTube

Daarna belichten enkele gastsprekers de verschillende invalshoeken van het begrip monument. Ook vindt de presentatie plaats van het boekje ‘Hakkelaarsbrug 1920 - 2020 de geschiedenis van een honderdjarige’, geschreven door Jos Gunneweg. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Bea Buisonjé, portefeuillehouder vaarwegen en cultuurhistorie in het dagelijks bestuur van het Waterschap Amstel-Gooi-Vecht. Hugo de Graaff bespeelt het orgel. De bijeenkomst is vanwege het coronaprotocol beperkt toegankelijk, maar wordt gestreamd via https://youtu.be/04PAdS5AW7s. De spelregels voor het aanmelden van een gemeentelijk monument staan op gooisemeren.nl/monumentenmuiderberg.nl.

Meer berichten