Foto: Reddingsbrigade Naarden

Reddingsbrigade rukt uit voor hulpverlening; motorjacht maakt water, opvarenden in orde

NAARDEN - De Reddingsbrigade Naarden en de reddingsboten van KNRM Huizen en KNRM Marken werden vanmiddag door de Kustwacht Nederland even na het middaguur gealarmeerd voor een hulpverlening aan een vaartuig dat water maakte op het IJmeer. Het motorjacht met een lengte van circa tien meter had twee opvarenden aan boord en dreef in de omgeving van de boei YM 18.

De reddingsboot Ronduit uit Naarden rukte uit, ook een boot van de Waterhulpdienst reageerde op de melding en voer uit. “De boot van de Waterhulpdienst kwam net iets eerder ter plaatse bij het motorjacht en zette een opstapper over. Toen de reddingsboot Ronduit ter plaatse kwam, werden direct twee opstappers overgezet op het jacht. De twee opvarenden werden snel gecheckt en maakten het goed, ondertussen waren de andere opstappers druk bezig de pompen te starten om het binnengekomen water weg te pompen. De pompen deden hun werk, maar er bleef water binnen komen”, aldus een woordvoerder van de Reddingsbrigade Naarden.

Afmeren

Besloten werd om het motorjacht naar Marina Muiderzand te slepen en de pompen aan te laten staan. In de tussentijd kwamen ook de reddingsboten uit Huizen en Marken ter plaatse. De reddingsboot uit Huizen nam de opvarenden aan boord en bracht deze vast naar de jachthaven Marina Muiderzand. Niet veel later werd daar ook de motorboot in de kraan afgemeerd.

Gat naast schroefas

Het water maken werd veroorzaakt door een gat in de onderkant van het schip, net naast de schroefas. “Hoewel het maar een klein gat was, stroomde er veel water het motorjacht in. De reddingsboot was rond 14.30 uur terug op station en is weer klaar gemaakt voor een volgende uitruk.”

Meer berichten