Station Naarden-Bussum.
Station Naarden-Bussum. Foto: Bob Awick

Renovatie gevel en zijvleugels station Naarden-Bussum start vrijdag

Algemeen

BUSSUM - Aannemer Dekker bouw & infra start vrijdag 9 april in opdracht van NS en ProRail met de renovatie van de gevel en zijvleugels van het monumentale stationsgebouw van Naarden-Bussum.

Naar verwachting is de renovatie in april volgend jaar afgerond. Op dat moment zijn de ruimtes in de zijvleugels beschikbaar voor verhuur.

De overlast voor reizigers en bewoners zal beperkt blijven, omdat het meeste werk zal plaatsvinden buiten de looproutes van de reizigers. Er wordt zowel buiten als binnen gefaseerd gewerkt. Dit betekent dat er steeds op andere plaatsen hekken worden neergezet om enerzijds de werkzaamheden af te schermen en anderzijds de overlast voor de reizigers tot het minimum te beperken.

Westzijde station

Er zijn de afgelopen tijd al veel werkzaamheden verricht aan het station. Zo is er vorig jaar een nieuwe doorgang gemaakt bij de AH to go richting perron 1. Dit perron is tevens verbreed en opnieuw ingericht. Ook is de stationshal inmiddels voorzien van een nieuwe vloer. Daarnaast zijn er plannen om het station nog beter toegankelijk te maken voor reizigers door een nieuwe toegang te creëren aan de westzijde (nu de achterzijde) van het station. Dit zorgt ervoor dat reizigers makkelijker en sneller de perrons en de uitgangen kunnen bereiken. Bij deze toegang komt een nieuwe fietsenstalling en een plein voor Kiss & Ride. Ook komt er een nieuw P+R-terrein met kentekenherkenning en plek voor 97 auto’s, waaronder vier plekken met laadpunten voor elektrische auto’s.

De voorbereidende werkzaamheden voor het P+R-terrein zijn inmiddels gestart. De verwachting is dat het P+R-terrein deze zomer klaar is. Na de zomer begint ProRail met de aanleg van de Kiss & Ride, fietsenstalling, nieuwe westelijke toegang en aanleg van groen. Al deze werkzaamheden zullen naar verwachting juni 2022 zijn afgerond.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:16
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief