Op de bouwhekken staan foto's van het Fotofestival Naarden afgebeeld.
Op de bouwhekken staan foto's van het Fotofestival Naarden afgebeeld. Foto: NS

P+R terrein naast station Naarden-Bussum snel open

Algemeen

BUSSUM - Het P+R terrein naast station Naarden-Bussum kan vanaf 19 juli gebruikt worden. Reizigers die met de auto naar het station komen, kunnen de auto parkeren op het nieuwe terrein aan de westzijde van het station, waarna zij hun reis met de trein kunnen voortzetten. In opdracht van NS en ProRail is het P+R terrein één van de voorzieningen die tijdens de renovatie van station Naarden-Bussum wordt aangepakt.

Op het P+R terrein is plek voor 97 auto’s, waaronder vier plekken met laadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn de slagbomen van het P+R terrein voorzien van kentekenherkenning. Hierdoor hoeft de reiziger na het binnenrijden niks meer te doen, en kan meteen door naar de trein.

Makkelijker

De NS-app en de website tonen het aantal beschikbare plekken op het P+R terrein. Met een goede P+R voorziening wordt het OV nog beter toegankelijk voor reizigers die met de auto naar het station komen. Op deze manier wil NS de reis van deur-tot-deur nog makkelijker maken. Treinreizigers parkeren met korting wanneer zij diezelfde dag een treinreis maken en daarbij in-en uitchecken met hun OV-chipkaart of een e-ticket. Het P+R terrein is straks onderdeel van een nieuw entree-gebied aan de westzijde van het station. 

Sinds vorig jaar is de renovatie van station Naarden-Bussum in volle gang. Zo is er een nieuwe doorgang gecreëerd om het station nog beter toegankelijk te maken, en is perron 1 verbreed en opnieuw ingericht. Het stationsgebouw wordt op dit moment gerenoveerd waarna het ruimte biedt voor nieuwe huurders. Na de zomer begint ProRail met de aanleg van de Kiss & Ride, fietsenstalling, de nieuwe westelijke toegang en aanleg van groen. De werkzaamheden zullen naar verwachting volgend jaar rond de zomer zijn afgerond.

Bouwhekken

Vanwege de renovatie aan het stationsgebouw zijn bouwhekken geplaatst. Op die hekken komen foto’s van het FotoFestival Naarden. De fototentoonstelling heet ‘The Art of Living’ en is een fotografische viering van het leven. De makers van de tentoonstelling presenteren de zoektocht naar de ‘kunst van het leven’ van eigenzinnige, veerkrachtige, artistieke, creatieve en ook alledaagse mensen. De doeken met foto’s zullen tot half augustus te zien zijn.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:16
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief