Afbeelding
Foto: Endeloos/Muiderslot

Muiderslot omgetoverd tot het Kasteel van Sinterklaas

Algemeen

MUIDEN - Het is bijna zover! De pepernoten liggen in de winkel en Sinterklaas komt bijna weer aan in Nederland. Ook dit jaar logeert hij in zijn eigen kasteel: het Muiderslot, vlakbij Amsterdam. Hij nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november (20/21 en 27/28 november) en het eerste weekend van december (4/5 dececember).

De poorten staan open tussen 10.00 en 17.00 uur en er is van alles te beleven. Wel vooraf even kaartjes reserveren!
Ook is het Kasteel van Sinterklaas van 23 november tot en met 3 december open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Dan wel zonder sint, pieten en paard. Reserveren voor doordeweekse dagen is niet nodig. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij de entree een coronatoegangsbewijs tonen.

Sint activiteiten
De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door geeft de goedheiligman alle kinderen graag de kans om even langs te komen op het Muiderslot. De sinterklaasliedjes klinken en ondertussen staan de schimmel en de circuspieten op het slotplein. Binnen kunnen kinderen hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer én de slaapkamer van sint, swingen in de Pietendisco of lekker knutselen. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen maken voor de goedheiligman en meehelpen met het schrijven van gedichten.

Voorpret 
De voorpret kan thuis al beginnen. Download nu via muiderslot.nl een kleurplaat of een schoen-bouwplaat. Kleur, plak, verf, borduur of kras er thuis op los. Zet dan je mooiste zelfgemaakte schoentje bij de open haard of lever je kleurplaat in tijdens je bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas. Wat zal sint daar blij mee zijn!

Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Op alle dagen is het Muiderslot geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de weekenden geldt een toeslag op de reguliere entreeprijzen. Op de website staat ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route. Sinds zaterdag geldt voor een bezoek aan het Muiderslot het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar: een geldige QR-code, een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag die niet ouder is dan 24 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:43
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief