Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe clubtenues voor SC Muiden

Algemeen

MUIDEN - Alle voetballers van SC Muiden zijn in het nieuw gestoken. De vorige clubtenues waren alweer tien jaar oud en de meeste teams speelden in tenues die verschilden van elkaar.

De shirts zijn gemoderniseerd in materiaal en pasvorm, laat een woordvoerder weten. “Maar, uiteraard blijven de spelers in het karakteristieke blauw-wit voetballen. Nieuw zijn de donkerblauwe boorden bij de nek en polsen. Dit past mooi bij de donkerblauwe kousen. Op de kousen staat met witte letters ‘SC Muiden’. Ook spelen alle spelers nu met rugnummers.” Voor de keepers is er een opvallend groen shirt gekomen met bijpassende groene kousen.

Deze nieuwe tenues waren niet mogelijk geweest zonder twee sportieve sponsors. Op de buik staat nu ‘GreenbergNielsen’, het recruitmentbedrijf van Gideon Leendertse. Op de rug ‘Auto Muiden’ van Mark Jelier. Beide heren hebben kinderen die spelen op de club en Jelier is zelf ook nog actief voetballend.

Afgelopen werd het nieuwe tenue officieel gepresenteerd op de club. Ook werd afscheid genomen genomen van Eef en Ed, die beiden jarenlang de motor achter alle wedstrijdkleding zijn geweest. De kledingcoördinatie ligt nu in handen van Yvonne Wiss en Mariska Proost. De oude tenues krijgen een mooie bestemming: een school in Kinshasa, Democratische Republiek Congo, ontvangt begin maart honderdvijftig SC Muiden-tenues. De stichting EnClasse zorgt dat de tenues bij de kinderen terechtkomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant