Koen Coppens overhandigde de cheque aan Saskia Koning, oprichter en coördinator van Stichting Jonge Helden.
Koen Coppens overhandigde de cheque aan Saskia Koning, oprichter en coördinator van Stichting Jonge Helden. Foto: PR

Bussumse Stichting Jonge Helden ontvangt 16.000 euro dank zij champagne-actie Ronde Tafel 141

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse Stichting Jonge Helden heeft een cheque van 16.000 euro ontvangen van de Ronde Tafel 141 Gooi en Eem. De mannenclub verkocht champagne voor onder andere dit goede doel.

Koen Coppens, één van de 22 mannen van de Ronde Tafel, overhandigde de cheque aan Saskia Koning, oprichter en coördinator van Stichting Jonge Helden. De Ronde Tafel 141 Gooi en Eem steunt lokale goede doelen die belangrijk werk doen voor kinderen en jongeren. Ook Stichting Vrienden van Tergooi en een aantal andere lokale goede doelen konden op steun rekenen van de heren.

Ingrijpend verlies

Jonge Helden zijn kinderen en jongeren die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt. Een overlijden binnen het gezin, ernstige ziekte in het gezin of scheiding. Ook kinderen en jongeren met een oorlog- en/of vluchtverleden met een verblijfsstatus zijn Jonge Helden.

Voor al deze doelgroepen (en hun ouders) organiseert Stichting Jonge Helden lotgenotenprogramma’s op scholen. Ook verzorgt de Stichting interactieve presentaties over kinderen en verlies op scholen en bij organisaties. Doel van Stichting Jonge Helden is om te voorkomen dat kinderen en jongeren na een ingrijpend verlies vastlopen.

De Stichting heeft een webportal waarop Jonge Helden, ouders van Jonge Helden, leerkrachten en familieleden en vrienden van Jonge Helden heel gericht informatie, filmpjes en veel tips kunnen vinden: www.stichtingjongehelden.nl. Er is ook een mogelijkheid om via de website kosteloos online advies op maat te vragen aan een verliescoach van Stichting Jonge Helden.

Ronde Tafel 141 Gooi en Eem bevordert onderlinge vriendschap en stimuleert tegelijkertijd de uitwisseling van kennis, ervaringen en meningen. Op deze wijze wordt bijgedragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:43
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief