Mooie bloemen voor de bruid en bruidegom van burgemeester Ter Heegde.
Mooie bloemen voor de bruid en bruidegom van burgemeester Ter Heegde. Foto: © Bob Awick

Diamanten huwelijk voor Tom en Corrie de Kivet

Algemeen

BUSSUM - Tom de Kivet (86) en Corrie de Kivet-van Otterlo (83) vieren vandaag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Han ter Heegde kwam langs en feliciteerde de twee namens het gemeentebestuur.

De echtelieden komen beiden oorspronkelijk uit Utrecht. Tom de Kivet werkte ruim vier decennialang voor Albert Heijn en zijn vrouw werkte in de huishouding. Vanwege het werk van De Kivet is het echtpaar meerdere malen verhuisd, om uiteindelijk in Bussum neer te strijken en dat alweer 46 jaar geleden. “We wonen mooi. Boven het winkelcentrum aan de Koekoeklaan”, vertelt De Kivet. Dat is niet alleen praktisch qua winkels, maar het uitzicht op de Groene Long is subliem. 

Naast zijn betaalde werk is de Bussumer ook jaren actief geweest als organist in de Witte Kerk in Naarden en de Verlosserkerk in Bussum. De gezondheid van het koppel is relatief goed, al hebben beiden wel gezondheidsproblemen gekend. De heer De Kivet heeft een openhartoperatie gehad en mevrouw De Kivet-van Otterlo heeft eierstokkanker en eveneens een hartoperatie overleefd. Ze is wel iets minder mobiel. Desondanks doen ze saampjes nog wel vrijwilligerswerk bij De Gooise Warande.

Uit de krant